1. Anasayfa
  2. Genel Haberler

Yurt Genelinde Koronavirüs İçin Maske Ücretsiz Olarak Dağıtılmaya Başlandı

Yurt Genelinde Koronavirüs İçin Maske Ücretsiz Olarak Dağıtılmaya Başlandı
0

Bilim insanları tarafından yürütülen koronavirüs çalışmasına göre maske takarak virüsü azaltmak ve yayılmasını büyük ölçüde durdurmak mümkün. Eski yapılan açıklamalara göre sadece hasta olanların maske takmasının daha doğru olacağı bildirilmişti. Fakat yeni açıklanan ve bilim insanları tarafından yürütülen çalışmalara göre maske takmak hastalığın yayılmasını engellemek adına alınabilecek büyük önlemlerden biridir.

Toplu Bulunulan Alanlarda Maske Takmak Zorunlu Hale Geldi

Başkan Erdoğan tarafından yapılan yeni açıklamaya da göre toplu taşımalarda ve halkın genel olarak birbirine yakın durup sosyal mesafe kuralının uygulanamayacağı yerlerde koronavirüs yayılımını azaltmak ve verilen mücadeleyi yenmek için maske takmak zorunlu hale getirilmiş durumda.

246 Gönüllüyle Yapılan Koronavirüs Çalışması Sonuç Verdi

Maskelerin virüs üzerindeki etkisinin gösterilmesinde 246 gönüllü yer alarak çalışmaya katkıda bulundu. Yapılan araştırmaya göre 111 gönüllü maske takarken diğer gönüllüler maske takmadı. Bu yapılanların ardından bir cihaz sayesinde havadaki numuneler analiz edildi. Yapılan çalışmaya göre maske kullanımında havadaki partiküllerin sayısında büyük oranda azalma tespit edildi. Tıbbi malzemelerle yapılan bu bilimsel çalışmaya göre maske kullanımı dünyayı kasıp kavuran bu virüs üzerinde büyük oranda etkilidir. Bu yapılan araştırma ve deneylere bakılırsa maske kullanımının artması gerektiği aşikar.


Maske Savaşları Başladı

Bu deneylerin yapılması üzerine maske kullanımının artması söz konusudur, fakat dünya üzerinde maske eksikliği de büyük bir oranda hissedilmektedir. Hatta ülkeler birbirlerine gönderilen maskelere el koyup ya da ülkenin verdiği paranın kat kat fazlasını vererek maskelere ya da tıbbi ekipmanlara el koymaktadır.  Fakat ülkemizde yeni başlatılan çalışmaya göre PttAVM tarafından ücretsiz bir şekilde maske dağıtımına başlanacağı duyurulmuştu. Haberin üzerine site üzerinde yaşanılan yoğunluktan dolayı işlemler e-Devlet üzerine aktarıldı.

Her ailenin haftada bir kutu maske isteme hakkı bulunmaktadır ve bir kutunun içinde ise 5 adet maske bulunmaktadır. Maske siparişleri kimlik bilgileriyle gerçekleştirilip 20 ila 65 yaşa aralığındaki başvuruda bulunan tüm bireylere dağıtılacaktır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir