1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Hızlı Ev İnternet İçin En İyi 9 Wi-Fi Genişletici

Hızlı Ev İnternet İçin En İyi 9 Wi-Fi Genişletici
0

Korkunç Wi-fi çekmeyen ölü bölgelere girmek için büyük bir evde veya geniş bir dairede yaşamanıza gerek yok.Tek bir yönlendirici bazen, alanınızın düzenine ve yapısına bağlı olarak veya yakındaki ağlardan veya diğer ev cihazlarından kaynaklanan parazitlere bağlı olarak tam bir İnternet kapsama alanı sağlamakta zorlanabilir.

Sorun yalnızca yönlendiricinizle ilgili değilse, bu Wi-Fi sinyallerini bir menzil genişletici ile artırmanız gerekir. Ancak, gerçekten büyük bir eviniz veya özellikle sorunlu bir alanınız varsa, en iyi sonuçlar için Wi-Fi ağına yükseltme yapmak isteyebilirsiniz.

Yeni Bir Yönlendiriciye veya Wi-fi Genişleticiye İhtiyacınız  Nasıl Anlaşılır

Geciken internet hızlarında, tüm yönlendiricinizin değiştirilmesi gerekip gerekmediğini veya yalnızca bir genişletici seçip seçemeyeceğinizi belirlemek zor olabilir. Sinyaliniz yönlendiriciye yakın çalışıyorsa, ancak bodrum, üst kat veya veranda gibi belirli alanlarda düşüyorsa, ihtiyacınız olan tek şey ucuz bir genişleticidir. Bir genişletici, yönlendiricinin sinyaline erişebileceği bir yere yerleştirilmelidir, böylece daha fazla alanı kapsayacak şekilde yeniden yayınlayabilir.

Ancak, genişleticiler tipik yönlendiriciniz kadar hızlı olmaz ve bant genişliğinizi daha da azaltabilir. İnternet hızınızın evinizin her yerinde az olduğunu fark ederseniz, tüm sisteminizi yenilemeye değer olabilir. Bu durumlarda, herhangi bir ayrı ağ olmadan daha kesintisiz kapsama alanı oluşturmak için birimleri evinizin etrafına yerleştirerek yönlendiricinizi ve genişleticilerinizi değiştirebilecek bir ağ Wi-Fi sistemi kullanmanızı öneririz. Mesh sistemleri daha popüler hale geldikçe, yeni sistemler de ortalama genişleticiden çok daha pahalıya mal olacak olsa da, daha uygun fiyatlı hale geliyorlar. tp-link_tl-wa850re_teknomercek

Genişleticiler Arasındaki Farklar

Wi-Fi genişleticiler özelliklere ve yeteneklere göre önemli ölçüde değişebilir. Çoğunluk 2,4 GHz ve 5 GHz frekans bantlarını destekler ve çift bantlı cihazlar olarak bilinir, ancak bazı daha ucuz seçenekler yalnızca tek bantlıdır ve veri iletmek için 2,4 Ghz frekans kullanır. Genellikle, çift bantlı genişleticiler daha hızlı bir bağlantı sağlar, çünkü daha fazla bant genişliğine sahiptirler ve daha az parazit yaşarlar, bu da onları oyun ve video akışı için daha iyi bir seçim haline getirir. Bununla birlikte, tek bantlı uzatıcılar, duvarlar ve mobilyalar gibi birçok engeli olan alanlarda daha iyi kapsama alanı sağlayabilen daha uzak bir aralığa sahiptir. İki 5 GHz bant ve bir 2,4 GHz bant içeren daha yüksek kaliteli üç bantlı genişleticiler daha pahalıya mal olur. Ancak en az parazitle en iyi kapsama alanını sağlar.

Yönlendiriciler gibi, genişleticiler de AC750 ve AC1200 gibi farklı sınıflarda derecelendirilir; burada sayı, destekleyebilecekleri kombine maksimum hızları gösterir (Mbps veya saniyede megabit olarak ölçülür). Büyük ölçüde fark edilmeyecek küçük eklenti birimlerinden, yer açmak için ihtiyacınız olan hantal, masaüstü tarzı birimlere kadar çeşitli şekil ve boyutlarda gelirler.

Peki Bizim Önerilerimiz

En güçlü olarak : Netgear Nighthawk EX8000

Fiyat-Performans mı istiyorsun : TP-Link RE220 AC750

İşin Acelemi : TP-Link RE650 AC2600

Oyun oynamayı çok seviyorum diyorsan : Netgear EX6200 AC1200

Kurulumla Uğraşmak istemiyorsan : D-Link DAP-1520 AC750

Ve Diğerleri : Google Nest Kablosuz, Netgear Orbi Ses RBK50V

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Yerli ve yabancı kaynaklardan okuduğum haberleri hızlı ve güncel biçimde aktarmak için buradayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir