1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Google Arts & Culture Fotoğraflarınızı Bir Sanat Haline Getiriyor

Google Arts & Culture Fotoğraflarınızı Bir Sanat Haline Getiriyor
0

İnternet arama devi Google, Google Arts & Culture yani Sanat ve Kültür uygulamasına, resimlerinizi bilinen tablolara dönüştürmek için kullanılabilecek yeni bir özellik ekledi.

Sanat Transferi adı verilen özellik, kullanıcıların iyi bilinen resimlerin özelliklerini kendi resimlerinize uygulamasına izin verecektir. Bunu yapmak için kullanıcıların Google Arts & Culture uygulamasını açarak alt çubukta kamera menüsünü açmaları ve ardından “Art Transfer” i seçmeleri gerekir.

Bu özelliği kullanarak akıllı telefon kullanıcıları, Vincent Van Gogh, Andy Warhol, Leonardo da Vinci ve Edvard Munch ve diğerlerinin çalışmalarından öğeler kendi resimlerine getirebilecekler. Art Transfer, 23 klasik sanat eserine kadar kullanıcılara çalışması için internet desteği gerektirmez.

Bu özellik, bir makas simgesi kullanarak stilin hangi kısmına uygulanmasını istediğinizi seçmenizi sağlar. Filtreyi, yalnızca seçilen bölüm dışında görüntünün tamamına uygulama seçeneği de vardır. Görüntünün bir bölümünü seçmezseniz, ünlü resmin etkisi tüm görüntüye uygulanır ve esasen bir filtre görevi görür.

Denediğiniz görüntüler, resim stilinin seçilen görüntüye nasıl uygulandığını gösteren hem ‘hareketsiz’ bir biçimde hem de animasyonlu bir ‘GIF’ olarak kaydedilebilir. Alternatif olarak, bunu doğrudan sosyal medyada da paylaşabilirsiniz.

Google, bu yeni özelliğin Google AI tarafından oluşturulan algoritmik bir modelle güçlendirildiğini söylüyor. “Fotoğrafınızı çektikten ve bir stil seçtikten sonra, Sanat Transferi sadece iki şeyi karıştırmakla kalmaz, sadece resminizi de kaplar. Bunun yerine, seçtiğiniz belirli sanat stilinden esinlenerek fotoğrafınızın benzersiz bir algoritmik yeniden yaratılmasını başlatır ”dedi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir