1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberleri

Apple, SpaceX ve NASA Çalışanların Zoom Kullanmasına İzin Vermiyor

Apple, SpaceX ve NASA Çalışanların Zoom Kullanmasına İzin Vermiyor
0

Dünya koronavirüs pandemisinin mengene altına girdiğinden beri, evde çalışma norm haline geldi. Profesyoneller, evden çalışan, tüm bu uygulamalardan iş yapan araçlara ve uygulamalara güvenmek zorunda kaldılar. Öyle ki Zoom 141 ülkedeki iPhone’larda en üst sıralarda yer alan işletme uygulaması haline geldi. Tabi bu bir anlık yükselişin bir bedeli olmalı. Güvenlik ve gizlilik açıklarıyla donanmış konferans uygulaması açıklarını kapatmak için uğraşıyor. Bu sebepten, herkes tarafından Zoom alınmaz veya yoğun bir şekilde kullanılmaz. Burada örnek: Apple, SpaceX ve NASA.

Şirketler Çalışanlarına Zoom ‘u Yasaklıyor

Apple ve çalışanlarının evdeki işleriyle nasıl başa çıktıklarını ve şirketin gelecek planlarını nasıl stratejikleştirdiklerini vurgulayan bir Bloomberg raporu yayınlandı. Rapor, Apple toplantılarının telefonla ve video konferansla yapıldığından bahsediyor. Şirket olarak Apple, güvenlik ve gizlilik konusunda daha sıkıdır ve bu nedenle çalışanlar kendi FaceTime hizmetlerine güvenmektedir. Apple çalışanlarının kullandığı diğer yazılımlar / uygulamalar Slack, Cisco’nun Jabber veya Webex’idir, ancak Zoom’un kullanıldığından bahsedilmez. Hikaye ayrıca, Apple’ın SalesForce’s Quip ve Box’ı içeren yalnızca seçici uygulamalar aracılığıyla sınırlı dosya paylaşımına sahip olduğunu söylüyor. Bu, Pages, KeyNote ve Numbers gibi kendi üretkenlik uygulamalarından ayrıdır.

Elon Musk’ın uzay araştırma şirketi SpaceX de çalışanlarına Zoom’u kullanmamalarını söyledi. Londra’da bulunan ve yayınladığı haber raporlarıyla tanınan Reuters’un hazırladığı bir rapora göre SpaceX, 28 Mart’ta çalışanlarına Zoom kullanmaması gerektiğini açıkça belirten bir not gönderdi. “Birçoğumuzun bu aracı konferans ve toplantı desteği için kullandığını biliyoruz. Lütfen alternatif iletişim aracı olarak e-posta, metin veya telefon kullanın ”dedi. Rapor ayrıca, uygulamanın “önemli gizlilik ve güvenlik kaygıları” ile karşı karşıya olduğu için şirketin Zoom’u kullanmama kararı aldığını belirtti.

Ayrıca NASA’nın çalışanlarının Zoom kullanmasını da yasakladığı bildirildi.

Bazı çevrimiçi raporlar Zoom’un gizlilik ve güvenlik endişeleri olduğunu öne sürdü. Uçtan uca şifrelemenin olmaması büyük bir endişe kaynağı olmuştur. Bu arada Zoom CEO’su Eric S Yuan bir blog yazısı yayınladı ve şirketin zorlukları aşmak için gerekli adımları attığını söyledi. Önümüzdeki 90 gün boyunca şirket yeni özellikler sunmayacak, bunun yerine güvenlik ve gizlilik konularında çalışacak.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir