1. Anasayfa
  2. Android & iOS

Facebook ‘un Bilgisayarlar İçin Yeni Güncellemesi Geldi

Facebook ‘un Bilgisayarlar İçin Yeni Güncellemesi Geldi
1

Facebook, masaüstü sitesinin yeni bir  versiyonunu yayınlamaya başladı. Bugünden itibaren, kullanıcılar Facebook’un en kritik özelliklerinden ikisine daha fazla vurgu yapan yeni tasarıma katılma seçeneğine sahipler: etkinlikler ve gruplar. Yeniden tasarım daha önce Facebook mobil uygulamasına özeldi ve ilk olarak şirketin geçen yılki F8 geliştirici konferansında duyuruldu.


Bir Facebook sözcüsü The Verge ‘e ; “Bugünden itibaren Facebook‘taki insanların çoğunun yeni masaüstü tasarımına erişebileceğini” söyledi . “İnsanlar yeni tasarımı, bu yılın ilerleyen saatlerinde varsayılan haline gelmeden önce deneyebilirler.” Şimdi erişiminiz yoksa kısa süre içinde görünmelidir.

Geçen yılki mobil uygulama  tasarımına benzer şekilde, yeni masaüstü düzeni size bazı önemli Facebook özelliklerine daha hızlı erişim sağlıyor  ve daha basit bir tasarım kullanılıyor. Yeniden tasarım daha büyük yazı tipleri ve daha şık simgeler, karanlık bir mod ve daha az bilgi sütunu içeren basitleştirilmiş bir düzen içeriyor. Facebook Hikayeleri “Durumu Güncelle” kutusunun üzerine taşınırken, “Hikayeler” bölümünün hemen üstünde, daha önce ekranın sol köşesinde Etkinlikler ve Market gibi birçok sekmeyi içeren yeniden tasarlanmış bir menü çubuğu var.


Masaüstünün tasarımındaki en önemli değişiklik, yeniden tasarlanmış menü çubuğunda bulunan yeni “Gruplar” sekmesidir. Sekmeyi tıkladığınızda, üyesi olduğunuz grupların kişiselleştirilmiş bir güncellemelerine yönlendirilirken, ilgi alanlarınıza göre gruplara katılmanızı öneriyor.

Facebook’a gidip hesabınıza giriş yaparak yeni tasarımı deneyebilirsiniz. Ayarlar menünüze gidin ve yeni tasarıma geçin. Beğenmediyseniz ve yeni yeniden tasarımı kullanarak ertelemek istiyorsanız, “Klasik Facebook’a Geç” i tıklayabilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Yerli ve yabancı kaynaklardan okuduğum haberleri hızlı ve güncel biçimde aktarmak için buradayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Mart 23, 2020

    Mobil görünümü masaüstüne taşımış gibiler. Yavaş yavaş alışırız sanırım. Şimdilik yorumsuz kalıyorum. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir