1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Google Chrome Temaları Nasıl Kurulur?

Google Chrome Temaları Nasıl Kurulur?
Google Chrome Temaları
1

Temalar, Google Chrome‘a ​​yepyeni bir görünüm kazandırabilen özel görünümlerdir. Birçok tema yeni bir sekme açtığınızda ortaya çıkan arka plan resimlerini de içerir.

Google, Chrome‘un resmi karanlık modunu Android 10’un yayınlanmasına hazırlanmakla meşgul, ancak bunun için beklemenize gerek yok, çünkü Google tüm karanlık temaları kullanışlı bir koleksiyonda bir araya topladı.

Ayrıca uzay araştırmaları , orman sahneleri ve ünlü moda tasarımcılarının  oluşturduğu seçenekler gibi konulara dayanan koleksiyonlar da var. Beğendiğiniz bir şey bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Tüm temalar ücretsiz değil, ancak büyük çoğunluk ücretsizdir.


Bir Chrome Teması Yükleyin

Temaları Chrome Web Mağazası’nda bulacaksınız ve aralarından seçim yapabileceğiniz baş döndürücü bir numara var. Neyse ki, soldaki seçenekleri kullanarak bunları daraltabilirsiniz. Bu, Google ile üçüncü taraflar tarafından oluşturulan temalar arasında ve yıldız derecelendirmesine göre seçim yapmanıza izin verir.

Google tarafından tasarlanan temalar zevkli ve standart tasarımını daha canlı bir şeye değiştirerek tarayıcınıza bir makyaj kazandıracak. Yüksek Karşıtlık teması özellikle yararlıdır, ince gölgeler arasında ayrım yapmak için mücadele eden herkes için sekmeleri daha belirgin bir şekilde öne çıkarır. Sanatçılar tarafından tasarlanan temalar kalitede daha değişkendir, ancak size daha fazla seçenek sunar ve birçoğu yeni sekmeler için özel arka planlar içerir.

Google Chrome Temalarıme

Herhangi bir Chrome temasının üzerine gelindiğinde, tasarımcı tarafından yazılmış kısa bir açıklama gösterilir. Denemek istediğiniz birini bulduktan sonra, tasarımcıdan bir açıklama, en son güncellendiği tarih ve oluşturulduğu dil dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı görmek için küçük resmine tıklamanız yeterli olacaktır. Ayrıca, temanın genel kalitesi ve olabilecek tüm sorunlar hakkında fikir verecektir.

Devam etmek ve bir dönüş teması almaktan memnunsanız, ‘Chrome’a ​​Ekle‘ seçeneğine tıkladığınızda tarayıcınız dönüştürülür ve yeni görünüme sahip olmuş olursunuz.


Chrome Temasını Kaldırma

Chrome’u varsayılan görünümüne geri döndürmek için menüyü açın ve ‘Ayarlar’ı seçin. Soldaki menüden ‘Görünüm’ seçeneğini seçin ve ‘Varsayılana sıfırla’ üzerine tıklayın.

Chrome’un görünümünü farklı Temalar denemek arasında sıfırlamaya gerek yok. Sadece farklı bir tane seçin. Seçiminiz ardından bir önceki temanız geçersiz kılınır.

En İyi Chrome Temaları

Ne seçeceğinden emin değil misin? En sevdiğimiz görünüşlerden birkaçını sizler için sıraladık.

1. Uzay
Google Chrome için astrolojik tema sıkıntısı yok, ancak bu bizim favorimiz. Yarı saydam sekmeler yıldız dağınık bir arka plan üzerinde oturur ve yeni bir sekme açmak, atmosferinin ışıltısı ile Dünya’nın çarpıcı bir görüntüsünü ortaya çıkarır.


2. Tibi
Google’ın tasarımcı temaları koleksiyonunun bir parçası olan bu eğlenceli ve taze görünüm, moda tasarımcısı Amy Smilovic tarafından oluşturuldu. Yarı saydam sekmelere ve masaüstünüzü aydınlatmak için parlak, neredeyse psychedelic arka plana sahiptir.


3. Yüksek Karşıtlık Renkli
Çekici olmasına rağmen, tüm özel temalar sekmeleri ayırt etmeyi ve etiketleri okumayı kolaylaştırmaz. Google tarafından tasarlanan bu tema, kullanımı mümkün olduğu kadar kolay olacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır ve yine de şık görünmektedir.


4. Türkiye
Bu tema, günbatımında bir Türk plajının çarpıcı bir fotoğrafı üzerine kuruludur. Çok atmosferik ve daha büyük bir monitörde harika görünüyor. Tek dezavantajı, sekme etiketlerinin okunması biraz zor olabilir, bu yüzden üzerinde durmanız gerekebilir.


5. Kanola Çiçeği
Sabahları tarayıcınızı yüklediğinizde gerçekten al benisi olan, taze bir Chrome teması. Bu harika, yüksek kontrastlı bir temadır, bu nedenle sekme etiketleri açıktır. Aktif ve arka plan sekmeleri arasında ayrım yapmak kolaydır.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Google chrome nasıl kurulur konulu yazınızı begenerek okudum daha önce devamlı bir yerlerde yaptırmak zorunda kalıyordum ögrenmiş olduk sayenizde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir