1. Anasayfa
  2. Teknoloji Haberleri

Eğer iPhone’nunuzun Pilini Değiştirirseniz Bu Özelliğe Veda Etmeniz Gerekecek

Eğer iPhone’nunuzun Pilini Değiştirirseniz Bu Özelliğe Veda Etmeniz Gerekecek
Pil Sağlığına Veda Edebilirsiniz
0

Pili değiştirmek, eski bir iPhone‘un ömrünü uzatmanın bir yolu olabilir; ancak doğrudan Apple‘a veya yetkili sağlayıcılarından birine gitmek yerine üçüncü taraf bir hizmeti kullanmayı seçtiyseniz, bir özellik için erişiminizi kaybetmiş olabilirsiniz.

Pil Sağlığı‘ telefonunuzun pil performansını günden güne izlemenin bir yoludur. iOS 11.3‘te tekrar tanıtıldı, ancak şimdi telefonunuz yetkili bir Apple sağlayıcısı tarafından kurulmamış bir batarya tespit ederse kısıtlanacak.

İFixIt’e göre , kullanıcılar “Bu iPhone’un orijinal bir Apple pili olduğunu doğrulayamıyorum. Bu pil için sağlık bilgisi bulunmuyor” mesajını alıyor.

Pil Sağlığına Veda Edebilirsiniz
Pil Sağlığına Veda Edebilirsiniz

Pili değiştirmek için bir Apple Store’a veya bir Apple yetkili servis sağlayıcısına giderseniz, bu özelliği kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak bu yalnızca Apple tarafından önerilmeyen başka bir servisi tercih ediyorsanız geçerlidir.

Şimdiye kadar, bu değişiklik yalnızca iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR‘ı etkiliyor gibi görünüyor , ancak iOS 13 yazılımını ve ötesini kullanmaya yaklaşan iPhone’larda da etkili olması muhtemel.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir