1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

En İyi Ücretsiz Veri Kurtarma Yazılımları 2019

En İyi Ücretsiz Veri Kurtarma Yazılımları 2019
Veri Kurtarma Yazılımları
0

Verileri yedeklemeden kaybettiğinizi öğrenmek kalp durdurabilir, ancak bu dünyanın sonu değil.

En iyi ücretsiz yedekleme yazılımı ve biraz sabırla, ister bireysel bir dosya isterse tüm bölüm olsun, değerli verilerinizi geri yükleyebilmeniz için iyi bir şans var. Belki de en önemlisi, uzmanları aramak için küçük bir servet ödemek yerine muhtemelen ücretsiz olarak yapabiliyor olacaksınız.

Herhangi bir dosyayı kaybetmeden önce, şimdi bir veri kurtarma aracı yüklemek önemlidir. Olaydan sonra bir tane yüklemek, kaybettiğiniz verilerin üzerine yazma riski taşır.

Kayıp verilerinizin kurtarılabilir olacağının garantisi yoktur, ancak bu ücretsiz yazılımlar size en iyi şansı verecektir.


Recuva

+ Otomatik veya manuel taramalar
+ Arayüzü temizle
+ Veri kalitesi göstergeleri

Recuva hakkında en iyi şeylerden biri, onu kullanma yollarının zenginliğidir. Manuel tarama, sihirbaz odaklı tarama ve içerik menüsü aracılığıyla tarama.

Yazılımı kullanmak için biraz yardıma ihtiyacı olduğunu düşünen herkes için, sihirbaz rehberlik sağlamak adına hazırdır, ancak tarama ve kurtarma işleminin manuel kontrolünü alma seçeneği de vardır. Tarama, belirli konumlara veya belirli dosya türlerine bakacak şekilde özelleştirilebilir.

Recuva, bir öğeyi bozulmadan kurtarma olasılığınızın yüksek olduğu bir trafik ışığı kılavuzu kullanır.

Bir dosyayı belirli bir konumdan silmiş olduğunuzu biliyorsanız, bir klasörü veya Geri Dönüşüm Kutusu’nu sağ tıklatma seçeneğiniz de vardır. Her şey çok kolay ve sonuçlar kendileri için konuşuyor.

Recuva Professional’a yükseltme, sanal sabit disklerle çalışma, birinci sınıf desteğe erişim ve otomatik yazılım güncellemeleri sağlar. Bunlar güzel eklemeler, ancak Recuva’nın ücretsiz sürümü çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır.

Recuva’yı indirmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Wise Veri Kurtarma - Resim Kredisi: Tekno Mercek
Wise Veri Kurtarma – Resim Kredisi: Tekno Mercek

Wise Veri Kurtarma

Yapışkan durumlardan kurtulmanız için sezgisel veri kurtarma yazılımıdır.

+ Arayüzü temizle
+ Uygun filtreler
+ Veri kalitesi göstergeleri

Kullanım kolaylığı söz konusu olduğunda, Wise Veri Kurtarma’yı yenmek zordur . Bu ücretsiz veri kurtarma yazılımı sihirbaz liderliğindeki bir arayüze sahip olmasa da, endişelenecek karmaşık bir yapılandırma ayarları yoktur.

Kurtarılabilir verileri izlemek, kontrol etmek istediğiniz sürücüyü seçip ‘Tara’ düğmesini tıklatacak kadar basit bir meseledir. Alternatif olarak, kurtarılabilir dosyaları aramak için anahtar kelimeler kullanabilirsiniz, böylece çok fazla sonuç almak zorunda kalmazsınız.

Hangi rotayı seçerseniz seçin, kurtarılabilir veriler, orijinal olarak nerede depolandığını kolayca görmenizi sağlayan Explorer benzeri bir ağaç yapısında sunulur. En iyi ücretsiz veri kurtarma yazılımları gibi, Wise Veri Kurtarmada, dosyaların sağlığını belirtmek için trafik ışığı sistemi kullanır ve bu nedenle onları bozulmadan kurtarabilecek olmanızın muhtemel olması ve dosya önizleme özelliği olması tespit edilen dosyaları tanımlar.

Tek tek dosyaları veya tüm klasörleri bir kerede kurtarabilirsiniz, ancak çeşitli konumlarda çok sayıda dosya seçmek birkaç işlem gerçekleştirmek anlamına gelir.

Wise Veri Kurtarma’yı indirmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Wise Veri Kurtarma - Resim Kredisi: Convar
Wise Veri Kurtarma – Resim Kredisi: Convar

PC Inspector Dosya Kurtarma

Ara birim sizi ertelemezse kayıp bölümlerdeki verilerinizi rahatça kurtarabilirsiniz.

+ Kayıp bölümleri kurtarabilir
+ Ağa bağlı bir sürücüye veri kaydedebilir
Arayüz korkutucu olabilir

PC Inspector Dosya Kurtarma , önyükleme sektörü veya dosya sistemi zarar görmüş veya silinmiş olsa bile kaybedilen bölümleri algılayacağı birçok veri kurtarma aracından daha ileri gider. Bu, acil durumlarda gerçek bir hayat kurtarıcı olabilir ve sabit sürücünüz Windows içinde görünmese bile, geri veri almanıza yardımcı olabilir.

Yeni başlayanlar, PC Inspector Dosya Kurtarma’nın terminolojisini ve tasarımını korkutucu bulabilir ve hatta bazı ileri düzey kullanıcılar bile iş akışını biraz kafa karıştırıcı bulabilir. Etrafınızdaki yolunu öğrenmek için biraz zaman ayırın. Güçlü bir veri kurtarma programı bulacaksınız ancak FAT ve FAT32 sürücülerle daha iyi sonuçlar alıyor gibi görünüyor.

PC Inspector File Recovery indirmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Wise Veri Kurtarma - Resim Kredisi: EaseUS
Wise Veri Kurtarma – Resim Kredisi: EaseUS

EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı

Veri kurtarma işlemi 2 TB’ın altında olması koşuluyla işinizi kolaylaştırır

+ Kullanımı kolay
+ Uygun aranabilir sonuçlar
Sadece 2GB veri kurtarır

EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı Free ile kurtarılabilir verileri bulmak çok kolaydır. Bir sürücü veya klasör seçin ve taramayı tamamlarken birkaç dakika bekleyin.

Windows Explorer tarzı bir arabirim kullanarak kurtarılabilir verilere göz atabilir ve belirli dosyaları aramak için tür veya seçerek filtreleyebilirsiniz. Veri kurtarmada etkili, ancak Deep Scan seçeneği çok yavaş, bu yüzden sabırlı olmanız gerekir.

Bu yazılımın kurulumu karışık bir deneyimdir. Yükleyici, özellikle verileri kurtarmak istediğiniz sürücüye yüklememeyi tavsiye eder. Çünkü bu verilerin üzerine yazabilir ve kurtarılamaz hale getirebilir. Ayrıca, ne yazık ki, bunun ne anlama geldiğini açıklamadan sizi müşteri deneyimini geliştirme programına almaya çalışıyor.

Ücretsiz sürümün yalnızca 2 GB’a kadar veri kurtarmaya izin verdiğine dikkat çekmek önemlidir, bu nedenle her koşul için uygun olmayacaktır, ancak çoğu yapışkan durumdan kurtulmanız için yeterli olacaktır.

EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı’nı indirmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Wise Veri Kurtarma - Resim Kredisi: CGSecurity
Wise Veri Kurtarma – Resim Kredisi: CGSecurity

TestDisk ve PhotoRec

Güçlü ve esnek bir veri iki bölümlü kurtarma araç setidir.

+ Bölümleri ve dosyaları kurtarma
+ Platformlar arası
TestDisk’in grafik arayüzü yok

Tek bir entegre çözüm yerine bir çift araç olarak sunulan TestDisk ve PhotoRec birlikte hem kayıp bölümlerden hem de dosyalardan verileri kurtarabilir.

TestDisk, dosyaların bölümlenmesini önemser. Grafiksel arayüzü olmayan bir komut satırı aracı olması, ilk başta ortaya koyabilir. Bununla birlikte, bunu bir tarafa ayarlayabilirseniz, sürücülerinizle çalışma sürecinde size rehberlik etmek için yardım alabilirsiniz. TestDisk birçok dosya sistemi için destek sunar, çoğu olasılığa hitap etmelidir.

PhotoRec, dosyaları kurtarmak için kullanılan bir bileşendir. Bir komut satırı arayüzü ile kullanılabilir, ancak TestDisk’in tersine, daha az güvenli kullanıcılar için bir GUI vardır. Bu listedeki diğer kurtarma yazılımlarından bazıları kadar sezgisel olmayabilir, ancak etkilidir.

PhotoRec çapraz platformdur ve USB çubuğundan taşınabilir bir uygulama olarak çalıştırılabilir. Bu, PC’nize yüklemeniz gerekmediği ve yanlışlıkla kurtarmak istediğiniz verilerin üzerine yazma riskiniz olduğu anlamına gelir.

TestDisk ve PhotoRec’i indirmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Stellar Veri Kurtarma

+ Silinen verileri kurtar
+ Kayıp bölümleri kurtar
+ Bozuk harddrive işlemek
1GB sınırı

Stellar Veri Kurtarma, çeşitli özellikler sunan ücretsiz hepsi bir arada veri kurtarma yazılımı paketidir. Çoğu programda olduğu gibi, Geri Dönüşüm Kutusu’ndan boşaltılsa bile yanlışlıkla silinen klasör dosyalarını kurtarabilir.

Bununla birlikte, mevcut ek seçenekler arasında, bozuk bir sabit disk sürücüsü olması nedeniyle, verilerin eksik veya kayıp bölümlerden kurtarılması bulunmaktadır. Sabit sürücü artık açılmasa bile, tam sistem çökmesinden sonra verileri kurtarabilir.

Bunun da ötesinde, Stellar Data Recovery, bir bilgisayar virüsü ya da diğer kötü amaçlı yazılım tarafından kaybolan, silinen veya başka şekilde zarar görmüş dosya ve klasörleri de kurtarabilir.

Yazılımın çalıştırılması, “seç”, ardından “taramak” ve ardından ihtiyacınız olan dosyaları kurtarmak kadar kolaydır. Herhangi bir dosya türünü ve hatta USB sürücüleri ve SD kartlar gibi diğer depolama ortamlarındaki dosyaları kurtarabilirsiniz.

Tüm bunlar gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, uyarı, yazılımın ücretsiz sürümü için 1GB sınırının olması. Daha fazla para kazanmak için 49,95 $ (42 £) değerinde perakende satış yapan ve sınırsız verilerin kurtarılmasını sağlayan standart baskıya ihtiyacınız olacak.

Alternatif olarak, disk görüntüleri ve CD / DVD kurtarma gibi gelişmiş seçeneklere sahip profesyonel bir sürüm mevcuttur.

Stellar Veri Kurtarma’yı indirmek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir