Bildirimler
  • Bildiriminiz bulunmamaktadır.
  1. Anasayfa
  2. Haber

Firefox Tüm Eklentileri Devre Dışı Bıraktı

Firefox Tüm Eklentileri Devre Dışı Bıraktı
Firefox Tüm Eklentileri Devre Dışı Bıraktı
0

Dünyanın her yerindeki birçok Firefox kullanıcısı, bu akşamın erken saatlerinde aniden durduktan sonra, her zamanki uzantı kümesi olmadan göz atıyor. Etkinlik, UTC’de (Koordineli Evrensel Zaman, aka GMT veya Greenwich Mean Time) devredilen saat olarak gerçekleşti ve etkilenen kullanıcılar, kısa sürede “ara imzalama sertifikasının sona ermesine” – Mozilla’nın hata izleyicisinde açıklandı.

Firefox Tüm Eklentileri Devre Dışı Bıraktı

Bu aynı sorun neredeyse üç yıl önce oldu , ama “armagadd-on” 2.0 bir kez daha işleri parçaladı. Engadget’a yapılan açıklamada, Ürün Lideri Kev Needham şunları söyledi:

Mevcut ve yeni eklentilerin Firefox’ta çalıştırılmadığı veya yüklenemediği bir sorun olduğu için üzgünüz. Sorunun ne olduğunu biliyoruz ve eklenti işlevlerini en kısa sürede Firefox’a geri yüklemek için çok çalışıyoruz. Twitter kanallarımız üzerinden güncelleme yapmaya devam edeceğiz.Sorunu çözerken lütfen bizimle irtibat kurun.

Şimdilik en az bir geçici çözüm var , ancak yalnızca Firefox Developer veya Nightly build kullanıyorsanız geçerlidir. “About: config” (bunun ne olduğunu bilmiyorsanız, muhtemelen denememelisiniz) altına bakarsanız ve “xpinstall.signatures.required” değerini False olarak ayarladıysanız, uzantılarınız yeniden çalışmaya başlar.

Güncelleme : Firefox’un başka bir sürümündeyseniz, geçici olarak düzeltmenin bir yolu vardır , ancak tarayıcıyı her açtığınızda tekrarlamanız gerekir. Eklenti hata ayıklama özelliğini etkinleştirmeyi ve her uzantının .xpi dosyasını el ile yüklemeyi içerir.

[irp]

Güncelleme 2 (5/4, 4 AM ET): Mozilla ekibi bu sorunu çözmek için çalışmaya devam ederken , güvenlik araştırmacısı Kevin Beaumont , Tor tarayıcısını kullanan herkesin NoScript eklentisinin güvenli bir şekilde göz atmalarını sağladıklarından emin olmak istediklerinden bahsetti . Bu sorun, bu tarayıcıda varsayılan olarak yüklü uzantıları da etkiledi ve onsuz devam etmek bilgilerinizi açığa çıkarabilir.

Güncelleme 3 (5/4, 07:30 ET): Takım bir düzeltmenin şimdi yayına girdiğini açıkladı. Arka planda uygulanır, bu nedenle almak için hiçbir şey yapmanıza gerek kalmaz. Ancak, hemen aldığınızdan emin olmak için aşağıdaki talimatları uygulayabilirsiniz :

Bu düzeltmeyi kısa sürede sağlayabilmek için, Araştırmalar sistemini kullanıyoruz. Firefox Tercihler -> Gizlilik ve Güvenlik -> Firefox’un çalışmalarını yüklemesine ve çalıştırmasına izin vererek, çalışmalarınızın etkin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Eklentileriniz yeniden etkinleştirildikten sonra çalışmaları tekrar devre dışı bırakabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir