1. Anasayfa
  2. Haber

En İyi Mini Masaüstü Bilgisayarları

En İyi Mini Masaüstü Bilgisayarları
2

Bir monitörden, klavyeden ve fareden çalışmayı tercih ettiğiniz için dizüstü bilgisayar yerine masaüstü bilgisayar satın alıyorsanız, mini bir PC düşünün. Çoğu insan için yeterince güçlüdürler ve tam boyutlu bir masaüstü bilgisayardan çok daha az yer kaplarlar. Intel NUC8i5BEKPA1 o maliyet, işlem gücü ve kompakt tasarıma sahip bir denge çünkü en iyisidir.

Intel NUC

Intel , çoğu bellek, depolama veya işletim sistemi ile gelmeyen birkaç farklı NUC yapılandırması sunar . Ancak, önceden yüklenmiş bir Windows 10 işletim sistemine sahip PC isteyen kişiler için, dört çekirdekli Intel Core i5-8259U işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB katı hal sürücülü modeli öneriyoruz. Her NUC’de dört adet USB bağlantı noktası, bir Thunderbolt 3 bağlantı noktası, bir microSD bağlantı noktası ve bir HDMI bağlantı noktası bulunur. Bu, ultrabook veya benzer bir iş dizüstü bilgisayarı gibi bir şeyden aldığınız fiyatın yaklaşık yarısı kadar elde edeceğiniz güce karşılık gelir (bir monitör, klavye ve fare sağlamanız gerekse de).

Bir NUC, tam boyutlu bir masaüstü bilgisayardan daha az güçlü ve yükseltilebilir, ancak alanın küçük bir bölümünü kaplar; Bu boyut neden bir NUC satın alıyorsunuz. Depolamayı ve belleği çıkarılabilir bir panelden kolayca yükseltebilirsiniz ve NUC’nin fanları yüksek olsa da onları rahatsız edici bulmadık. Kendi hafızanızı, depolamanızı ve işletim sisteminizi kurmakta rahatsanız, aşağıda bahsettiğimiz bu NUC’nin Barebones versiyonuyla iyi bir miktar para biriktirebilirsiniz .

Asus Chromebox 3

Yalnızca web’de gezinmek için bir bilgisayara ve temel verimlilik çalışmasına ihtiyacınız varsa, Asus Chromebox 3, iyi bir değerdir. Google’ın Chrome işletim sistemi sayesinde Asus Chromebox 3-N017U , web’de gezinmek, temel sözcük işlemesi ve film izlemek için 250 ABD doları olan bir Windows PC’den daha hızlı. Bir Windows veya Mac bilgisayarının aksine, bir Chrome OS cihazı masaüstü uygulamalarını kullanamaz. Aslında, hemen hemen her şey için kullanacağınız uygulama Chrome web tarayıcısıdır ve çoğu görev için internete bağlı olmanız gerekir. Chromebox Android uygulamalarını desteklese de, bir fare ile kullanmak için gereksiz ve zor olanları bulduk.

Apple Mac Mini

MacOS kullanmayı tercih ediyorsanız, Apple Mac Mini’yi (2018) edinin.. Çoğu insan için önerdiğimiz temel modelde dört çekirdekli Intel Core i3-8100 işlemci, 8 GB bellek ve 128 GB SSD bulunuyor. Mac mini, NUC’den daha büyük ve daha pahalıdır ve para için daha az depoya sahiptir. Ancak sessiz çalışır ve masaüstü sınıfı i3 işlemcisi NUC’nin mobil i5 işlemcisi kadar hızlıdır. (Mac mini’yi daha hızlı altı çekirdekli işlemciler ve daha fazla bellek ve depolama alanıyla özelleştirebilirsiniz, ancak pahalıdır.)

Mini PC – Mini Bilgisayarlar

Mac mini, test ettiğimiz herhangi bir mini bilgisayardan daha fazla dört adet Thunderbolt 3 bağlantı noktasına ve HDMI, iki adet USB 3.0 bağlantı noktasına sahiptir , Ethernet ve kulaklık girişi. Windows’daki pek çok meslektaşı aksine, Mac Mini gereksiz önceden yüklenmiş bir yazılıma sahip değildir ve macOS belgeleri, elektronik tabloları, videoları, fotoğrafları ve sesleri düzenlemek için yararlı bir yazılımla birlikte gelir.

Bir PC’deki parçalar üzerinde daha fazla kontrole sahip olmayı tercih ediyorsanız veya bir Windows lisansına ihtiyacınız yoksa, bir Mini Barebones satın almak ve kendi depolama, bellek ve işletim sisteminizi sağlamak için paradan tasarruf edebilirsiniz. Intel NUC8i5BEK NUC8i5BEKPA aynıdır, ancak depolama, bellek ya da Windows yüklü olmadığından, bu konuda yarı fiyatına mal olur. Bellek satın aldıktan sonra bile, iki kat depolama alanı ve Windows 10, NUC Barebones önceden oluşturulmuş seçeneğinden daha ucuzdur.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Chromebox ‘larin ya da daha geniş söylem ile Chrome OS lu ürünlerin de ülkemize daha çok gelmesini isterdim. Bizde neredeyse hiç yoklar.

  2. seyehate çıktıgım zaman Asus Chromebox 3 aldım herzaman yanımda onu taşıyorum . Pratik işimi fazlasıyla görüyorr.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir