1. Anasayfa
  2. Bilim Haberleri

2100 Yılında Dünyanın Kıyıları Nasıl Olacak

2100 Yılında Dünyanın Kıyıları Nasıl Olacak
2100 Yılında Dünya Kıyıları Nasıl Olacak
0

2100 yılına gelindiğinde, şişmiş denizler ve nehirler, tırmanan sıcaklıklar buzulları eritirken kıyı şeridini yeniden çizecektir. En ekstrem senaryolardan birinde, küresel olarak sular 8 metreye kadar yükselebilir ve daha az miktarda su basması bile sahilin alçakta kalan alanlarına zarar verebilir. Yaklaşık 8,6 milyon kişiye ev sahipliği yapan New York gibi yerlerde, ılımlı su baskını bile şehrin nüfusunu ve altyapısını büyük ölçüde etkileyebilir.

Sandy kasırgası Sandy’nin 2012’de New York City’ye saldırmasından sonra kentin geleceği hakkında bir fikir edindi. Kısa bir süre sonra şehir , suyu New York sokaklarından uzak tutmak için tasarlanmış çeşitli esneklik projeleri açıkladı . Bir fırtınanın dramatik saldırısından esinlenilen (kısmen) ilham alırken, bu projelerin birçoğu aynı zamanda Büyük Elma’yı mümkün olduğunca kuru tutmak için deniz seviyesinin yükselmesi dünyanın her yerindeki kıyılarda yiyor.

2100 Yılında Dünya Kıyıları Nasıl Olacak New York

Son plan, aşağı Manhattan‘ın bir bölümünü Doğu Nehri’ne genişletmek için 10 milyar dolar harcamanın yanı sıra diğer esneklik projelerinde yüz milyonlarca dolar harcamayı da içeriyor . Şehrin kıyılarını korumanın masraflı planları hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki videomuzu izleyin.

 

Kaynak : The Verge

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir