1. Anasayfa
  2. Haber

Mozilla, Şifreli Dosya Paylaşım Hizmeti Firefox Send’i Başlattı

Mozilla, Şifreli Dosya Paylaşım Hizmeti Firefox Send’i Başlattı
Firefox Send
5

Firefox Send, web kullanıcılarının 2.5 GB’a kadar olan dosyaları paylaşmalarını sağlıyor. Tarayıcı, onları uçtan uca şifreleme ve paylaşılan dosyaları gizli tutmak için otomatik olarak sona eren bir bağlantı ile koruyor.

Bugün, kullanıcılar ücretsiz bir Firefox hesabına kaydolana kadar 1 GB sınırlama ile dosya aktarabiliyor. Kayıt olduktan sonra kullanıcılar 2,5 GB’a kadar dosya paylaşmında bulunabilirler.

Sistem, daha büyük dosya eklerinin daha fazla sorun olduğu e-postaya bir alternatif olarak, Google Drive ve Dropbox gibi bulut depolama sitelerinin yanı sıra, tek yapmanız gereken tek bir dosyayı paylaşmak için zaman alıcı olabilen bulut depolama siteleri gibi dosyayı saklamaya, düzenlemeye veya başkalarıyla işbirliği yapmaya gerek kalmadan direk olarak paylaşmak olacaktır.

Firefox Send

Dosya Zaman Akışı

  • Hizmeti kullanmak için;
  • Gönderim yapmak için web sitesini ziyaret et
  • Dosyaları yükle
  • Bir son kullanma süresi belirle

Snapchat, Instagram ve geçici olma konusundaki konseptlerden ilham alan bir tasarım seçeneğidir. Ayrıca, göndermeden önce dosyaların bir şifreyle korunmasını da seçebilirsiniz.

Firefox Send daha sonra alıcıya verebileceğiniz, indirmeyi başlatmak için tıkladıkları bir bağlantı sunar. Üstelik Mozilla, dosya paylaşımı yapttığınız kullanıcının, dosyalara erişmek için kendilerine ait bir Firefox hesabına ihtiyaç duymayacaklarını belirtti.

FireFox Send

Mozilla, yeni aracın, web’de başka türlü paylaşmaktan endişelendiğiniz dosyaları, örneğin finansal bilgileri paylaşmak gibi endişeli olduğunuz dosyaları taşımak için kullanılabileceğiniz bir araçtır.

Bununla birlikte, güvenlik uzmanları, bir yetkisiz erişim konusunda bir şeyin yanlış gitme olasılığı her zaman olduğu için, bir çevrimiçi hizmet aracılığıyla çok hassas dosyaları paylaşmak için herhangi bir aracın kullanılmasına yine de dikkat eder.

Bununla birlikte, Mozilla, böyle şeyler söz konusu olduğunda en güvenilir kuruluşlardan biridir. Mozilla, diyor ki, ” Özel Tasarımı ” sayesinde tüm dosyalar korunuyor. Mozilla bir duyurusunda bu, kurumun ahlakı hakkında daha fazla şey söylemektedir. Mahremiyetin temel bir hak olduğuna inanmaktadır.

Yine de, güvenlik uzmanlarının güvenilirliklerini reddetmeden önce ilk elden test etmeleri gerekir. Send bu sabah olduğu için, henüz resmi olmayan, kamuoyu ile yinelenen, henüz yapılmamış.

Yeni araç, Firefox’un web araçlarına ve hizmetlerine yeni bir kitle çekmesine yardımcı olabilir. Firefox bir zamanlar en iyi web tarayıcısı ve hane halkı adıydı, ancak IE, Safari ve Chrome gibi daha büyük teknoloji şirketlerinin yerleşik seçeneklerinin yerine getirmesiyle pazar payı yıllar içinde düşmüştü . Bununla birlikte, insanların büyük teknoloji şüphesi, sık sık veri ihlalleri ve çevrimiçi gizliliğin genel olarak azalmasıyla birlikte, Firefox’un bir geri dönüş yapmayı denemesi için en iyi zaman. Aslında teslim edip edemeyeceği başka bir konudur.

Firefox Send, bugün web üzerinde send.firefox.com adresinde yayınlanıyor ve bu hafta sonra beta sürümünde Android uygulaması olarak sunulacak.

Kaynak : TechCrunch

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (5)

  1. Bilgi için teşekkür ederim Firefox Send inceleyeceğim konular arasına aldım.

  2. Maalesef bizdeki internet upload hızları böyle servisleri kullanmamızı çok zorlaştırıyor. Yazı için teşekkürler.

    • Haklısınız gerçekten ülkemizdeki upload ve download hızı ile bu servisi kullanmak zor. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  3. Hocam güzel bir haber. Beta sürümü yaklaşık iki yıl kullanıma sunuldu. Geri dönüşlere göre geliştirildi. Şimdi de resmi olarak yayına girmiş. Kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir