1. Anasayfa
  2. Haber

Xiaomi Mi 9 Avrupa Fiyatları ve Çıkış Tarihi Belli Oldu

Xiaomi Mi 9 Avrupa Fiyatları ve Çıkış Tarihi Belli Oldu
Xiaomi Mi 9
2

Mi 9 amiral gemisi akıllı telefonunu bir hafta önce Çin’de piyasaya sürdükten sonra Xiaomi, Barselona’daki MWC 2019‘daki basın toplantısında dünya pazarlarına geleceğini açıkladı.

Mi 8’in başarılı olması üzerine Mi 9 cihazı, güçlü kameraları da dahil olmak üzere oldukça etkileyici özelliklere sahip, Mi 9’un Xiaomi’nin Batı pazarlarına girme hedefine ulaşmasına yardımcı olacağı görülüyor.

Mi 9’un belki de en çekici yanı, 48MP ana kamera, 16MP ultra geniş ve 12MP telefoto lensden oluşan üç lensli arka kamerası. Bunlara, öne bakan bir çıtçıt için şaşırtıcı derecede güçlü görünen 20MP selfie kamerasını da ekleyebiliriz.

Xiaomi Mi 9 Avrupa Fiyatları
Cihazın bir yeniliği, 173g, 7,61 mm telefon için benzersiz bir his ve daha iyi bir koruma sağlayan düz uçlara sahip çoğu el cihazının aksine, geri eğimlidir. Bu özelliğinin avantajı kullanım sırasında kullanıcıya büyük kolaylık sunmasıdır.

Daha Hızlı Kablosuz Şarj

Cihazın 3.300mAh bataryası, pazarın geri kalanına kıyasla özellikle özel bir şey değil, ancak 20W kablosuz şarjı, özellikle çoğu cihazın şu anda standart olarak 15W kablosuz şarjı olduğu göz önüne alındığında oldukça kullanışlı ve hızlı görünüyor.

Telefon, Samsung Galaxy S10 serisinin bazı sürümlerine de güç veren en son işlemci olan Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti ile çalışıyor. Xiaomi Mi 9 ayrıca, aktif hale getirildiğinde mobil oyunlar oynarken performansı artırıp kare oluşturan Game Turbo modunu da içeriyor. Bunu mobil oyuncular için önemli bir özellik olarak sunduğunu demeden geçemeyeceğiz.

Mi 9 üç renkte kullanıcılarına cihazı sundu. Bunlar ‘Okyanus Mavisi‘, ‘Lavanta Menekşesi‘ (bize daha çok kırmızı görünüyor) ve ‘Piyano Siyahı. Cihazın kavisli arkası, Xiaomi’ye göre, korkak bir görünüm veren bir yağmur kutusu etkisine neden oluyor.

Xiaomi Mi 9 Avrupa Fiyatları

Genel Özellikleri

İşlemci : Qualcomm Snapdragon 855 Yonga Seti
Batarya : Hızlı şarj 4.0 destekli 3.300mAh
Depolama : 64 GB ve 128 GB iki model
RAM : 6 veya 8 GB RAM
Arka Kamera : 48MP ana kamera + 16MP geniş açılı ikinci kamera + 12MP telefoto lensli üçüncü kamera
Ön Kamera : 20MP Selfie kamerası
Bağlantı : USB Type-C, Bluetooth 5, NFC, 5G desteği
İşletim Sistemi Android 9.0 Pie  MUIU 10 tabanlı

Ağırlık : 173g

 

Mi 9 Çıkış Tarihi

Mi 9’u hemen sipariş verebilirsiniz. İspanya ve İtalya’dan, 28 Şubat’ta piyasaya sürülecek.

Cihaz 64 GB bellek cihazı için 449 €‘dan başlıyor yaklaşık olarak 500 $ ve 128 GB dahili depolama alanı istiyorsanız 499 €‘ya yaklaşık olarak 550 $’a mal oluyor. Şu anda yalnızca Euro cinsinden fiyatları biliyoruz, bu nedenle diğer para birimlerindeki nihai maliyet serbest bırakıldığında farklı olabilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. mi A2 aldım bende . süper bir telefon mi 9 da 8 ram bende 6 ram ama kamerası süper . 128 GB tavsiye ederim cihazı. Sarj olayı kullanım durumuna göre değişiyor benim süreklı elımde oldugu halde sabah dolu aksam bitiyor.

    • Xiaomi son zamanlarda cihazlarına verdiği önemle kendine büyük bir kitle topladı. Sizi de mutlu ettiğine göre verdiği önemin meyvelerini alıyor demektir. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir