1. Anasayfa
  2. Bilim Haberleri

SpaceX, Yeni Roketi İçin Devasa Motoru Çalıştırdı

SpaceX, Yeni Roketi İçin Devasa Motoru Çalıştırdı
2

SpaceX, şirketin yeni nesil roketine güç vermek için kullanılacak tam ölçekli bir Raptor motorunun ilk test ateşini henüz tamamladı. Haberler, test edilmekte olan motorun Twitter’ına, şirketin McGregor, Teksas’taki test görüşünde ateşlenen bir çift video yayınlayan SpaceX CEO’su Elon Musk tarafından duyuruldu. Raptor motoru şu anda şirketin mevcut Merlin 1D motoruna bir halefi olarak geliştiriliyor ve sonuçta şirketin güç bekleniyor.

Starship Ay için Mars ve ötesinde. Musk, testlerin iki videosunu yayınladı; biri sessiz, diğeri ise konuşmadan önce hoparlörlerinizi veya kulaklıklarınızı kapatmaya değecek kadar. Bu tür üç motorun , 1,640 ila 16,400 fit arasındaki düşük rakımlara kadar kısa “sıçrama” testleri yapacak olan şirketin prototip Starship’inde kurulması bekleniyor . Nihayetinde plan, Yıldız Gemisini uzaya taşıyacak olan Süper Ağır güçlendiriciden 31 tanesinin yanı sıra , nihai Yıldız Gemisinin toplam yedi Raptor motoruna sahip olması.Bir takip tweetinde Musk , yeşil tonlamanın odadaki bakırın ya da sadece kameranın doygunluğunun sonucu olabileceğini açıkladı.

SpaceX testi için devasa yeni motoru çalıştırdı.

Bu motorların ilk testini gördüm rağmen geri dönüş yolu 2016 yılında , bu son test Misk “adlı bir tam ölçekli motoru kullanır kökten yeniden tasarlanmış .” Konvansiyonel roket motorlarının aksine, Raptor öncelikle kullandığı yakıt olarak metan şirketi olan, verir iddiadiğer sistemlerden daha iyi performans . Ayrıca daha temiz, daha düşük maliyetli ve hatta motoru Dünya’dan uzak tutmak için Mars’ta bile hasat edilebiliyor . Sonunda, her Raptor’un mevcut Merlin motorları için 190.000’e kıyasla yaklaşık 440.000 poundluk bir topaklanmasağlaması amaçlandı .5 Ocak’ta SpaceX CEO’su, umudun Starship’in test uçuşlarını dört ila sekiz hafta içinde gerçekleştirmeye başlamak olduğunu söyledi. Bununla birlikte, Uzay Gemisi prototipi SpaceX’in inşa ettiği Teksas‘taki kuvvetli rüzgarlar nedeniyle ağır hasar gördü , bu da aracın ilk deneme uçuşlarını geciktirecek.

Sonunda, Musk, yeni roketin 2022’de başlayacak bir mürettebat uçuşu ile 2022‘de Mars’a açılmamış bir misyon gerçekleştirebileceğini umduğunu söyledi . Ancak CEO’nun iyimser tarihler tarihini göz önüne alarak bu planları en iyi şekilde görmenin en iyi yoludur . Özellikle son zamanlarda bu projelerin maliyetinin SpaceX‘in işgücünün yüzde 10’unu işten çıkarmasına neden olduğunu göz önünde bulundurarak bir özlem.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Harika bilim haberleri için editöre teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir