1. Anasayfa
  2. Android & iOS

Google Asistan’ın Gezginler İçin Yeni Özellikleri Dikkat Çekti

Google Asistan’ın Gezginler İçin Yeni Özellikleri Dikkat Çekti
0

CES 2019’un duyurularında Google, Google Asistan’a navigasyon, seyahat ve çeviri özellikleri de dahil olmak üzere pek çok yararlı güncelleme yaptığını açıkladı. İşte Google Asistan ile günlük etkileşimlerinizde size yardımcı olacak en önemli değişiklikler.

Asistanı haritalarla kullanma

Google Asistan’ın Yeni Özellikleri

Artık, iOS ve Android’deki Google Haritalar kullanıcıları sesleriyle navigasyon yardımı isteyebilecekler. Örneğin, Google Haritalar’ı açmak ve gidip yol tarifini almak için “Hey Google, beni eve götür” diyebilirsiniz. Ek olarak, Haritalar uygulamasında sadece sesinizi kullanarak ETA’nızı arkadaşlarınızla paylaşabilir, müzik ya da podcast yayınlayabilir veya rotanızdaki yerleri arayabilirsiniz.

Seyahat Rehberi

Google Asistan artık uçuşunuzda check-in yapmanıza yardımcı olabilir ve biniş kartınızı kaydedip geri alabilir. ABD’deki yerli yolcular Hey Hey Google, benim uçuşuma check-in’i ”diyebilirler, Android veya iOS’da Asistan gerekli adımları atar. Ayrıca, check-in imkanı olduğunda size haber verir, böylece sesinizi kullanabilir veya manuel olarak yapabilirsiniz.
Google Asistan’ın Yeni Özellikleri

Ayrıca, Google Asistan, ABD’de de otel odanızı ayırmanıza yardımcı olacaktır. “Hey Google, 12 Ocak’ta New York’taki Cambria Oteli’nde rezervasyon yaptırmak istiyorum” diyerek fiyat ve müsaitlik durumunu görebilir ve Google Pay ile ödeme yapabilirsiniz. Google, Choice Hotels, AccorHotels ve InterContinental Hotels Group gibi zincirlerin yanı sıra, çok çeşitli seçenekler sunmak için Priceline, Expedia, Mirai ve Travelclick gibi seyahat hizmetleri ile ortaklık kurmuştur.

Kişisel tercüman

Google, Google Ana Sayfa cihazlarına ve akıllı ekranlara harika bir yeni Yardımcısı özelliği ekliyor. Bir düzine dili destekleyerek dil yorumlama. Yerel dillerde size yardımcı olacak gerçek zamanlı konuşma veya yazılı çevirileri almak için “Hey Google, Fransızca tercüman olun” deyin. Bu düzenli bir güncelleme, umarım telefonlara da gelir, böylelikle hareket halindeyken kullanabilirsiniz.Google sözcüsü VentureBeat’e şöyle dedi. “Bu yorumlar 27 dilde sunulacak ve daha sonra mobil cihazların kullanımına sunulacak. Ancak mobil cihazlara sunulma tarihi henüz belli değil.”

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir