1. Anasayfa
  2. Haber

Facebook Yine İş Başında! Hesaplar Tek Tek Siliniyor

Facebook Yine İş Başında! Hesaplar Tek Tek Siliniyor
0

 

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Facebook koordineli bir propaganda girişiminin parçası olan 650’den fazla sahte hesabı sildiğini açıkladı. Hesapların İran ve Rusya bağlantısının tespit edildiği belirtildi.
 
Facebook – Teeknolog
Şirketin kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, yüzlerce sahte hesap yoluyla yapılmak istenen bir propaganda girişimini ortaya çıkardıklarını kaydetti.
Facebook dün yaptığı açıklamada, aylar süren soruşturmanın ardından İran ve Rusya kaynaklı kampanyalar ile bağlantılı ve özgün olmayan davranış gösteren birden fazla hesap bulduğunu belirtmişti. Facebook’un yaptığı açıklamada, “Bu tür davranışları yasaklıyoruz çünkü insanların yaptıkları bağlantılara güvenmelerini istiyoruz” ifadeleri yer aldı.
Sosyal medya ağı, 2016 ABD Başkanlık seçimlerinde Facebook üzerinden yayılan manipülasyon amaçlı yalan haberlerin yayılmasının önüne geçemedikleri eleştirilerine hedef olmuştu. Şirketin CEO’su Zuckerberg, “Rusya’nın müdahelesini engelleyemediklerini” kabul ederek, özeleştiride bulunmuş, şirketin benzer olayların yaşanmaması için gerekli adımları atacağına ve önlemleri artıracağına işaret etmişti.

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir