1. Anasayfa
  2. Mobil & PC

Akıllı Telefon Hızlandırma Yolları

Akıllı Telefon Hızlandırma Yolları
2

 

Bu devirde hayatımızın bir parçası olmuş akıllı telefonlar gün geçtikçe yavaşlamakla kalmayıp donmaya bile başlıyor. Bu durumdan hoşnut olmayan bizler telefondan biran önce kurtulmak istiyoruz. Ama bunun yerine hiç zarar etmeden bu durumdan kurtulabiliriz. Gelin isterseniz detaylara geçelim.

Animasyonları Kapatın!

İlk başta menü arası geçiş şekillerini kapatmak yavaşlayan cihazlar için büyük ölçekte bir hız katacaktır. Peki nasıl mı kapatırım ‘Ayarlar – Geliştirici Seçenekleri’ konumuna geldikten sonra ‘Pencere Animasyonu,  Geçiş Animasyonu, Animatör Ölçeğini’ kapalı konuma almanız bu kademede yeterli olacaktır.

Launcher Kullanmayın!

Akıllı cihazınınz kendi arayüzünü kullanmanız herzaman size bir hız katacaktır. Sebebi şu ki indirmiş olduğunuz Launcher’ lerde ekli bir çok widget var. Sisteminizin daha çok çalışması ve yorulması buna ek olarakda RAM’ in daha çok çalışması ve böylelikle cihazımızın inanılmaz yavaşlamasına neden olacaktır. Bu yüzden Launcher kullanımından uzak durmanızı tavsiye ederim.

Çalışan Uygulamaları Kapatın!

Arka planda çalışan uygulamaları açık bırakmak cihazınızı her zaman yavaşlatır. Cihazınız ister yeni ister eski olsun farketmez. Siz bir uygulamaya girer sonra çıkar diğerine girersiniz ve böylece arka planda uygulamalar birikir. Bunları sık sık kapatmanız gerekebilir.
Diyeceksiniz; böyle bir soruna sebep olan bir şey neden direk kapanmıyor?
Cevaplayayım. Girdiğiniz uygulamada veya açtığınız sayfalarda yeniden girdiğinizde kaldığınız yerden devam edebilmek için bu yola gidiliyor. Hem faydası hem zararı olan bir durum. Ama faydası yok sayılamaycak kadar çok. Bu yüzden ara ara açık uygulamaları kapatmanızı tavsiye ederim.

Ram Temizleyici Kullanın!

Ram ne kadar az çalışırsa akıllı cihazınız o kadar rahat olacaktır. Bunu da Ram temizleme uygulamaları ile sağlayabilirsiniz. Ara ara temizlemenizi tavsiye ederim cihazınızın hızına hız katacaktır.

Peki bunu nasıl mı yaparım?

Bir çoğunuzun da bildiği “Clean Master” uygulaması ile. Popüler ve gayet kullanışlı yapısıyla işinizi görecektir. Linkten ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Gereksiz Dosyaları Silin!

Yapmanız gereken son bir husus daha var oda cihazınızda köklü bir temizlik yapmak. Gereksiz dosyalardan kurtulmanız ve kullanmadığınız uygulamaları kaldırmanız gerekmektedir. Sildiğiniz uygulamaların ardında kalan dosyaları silmek için uygulama mağazanızdan Dosya Yönetici indirmeniz ve temizlik yapmanız yeterli olacaktır. Tüm anlattıklarımı yaptıktan sonra akıllı telefonunuzu hızlandıracaktır.
Yeni yazılarda ve kullanışlı uygulamalarda görüşmek üzere. İyi bloglar.

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Teknoloji, Bilim ve Sosyal Medya üzerine yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler üzerine bu konular hakkında yazılar yazmaktayım.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Telefonum bir temizliği hak ediyor ömrüde bitti neredeyse yaklasık 5 yıldır aynı cihazı kullanıyorum sanırım. Onu tamamen temizlemeyi düşünüyorum. Verdiğiniz önerileri yeni telefonumda kullanacağım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir